Flutie Sbobet Mendahului Masanya

Doug Flutie adalah pemimpi untuk penjudi. Fikirkan sahaja. Flutie adalah underdog, tetapi dia tidak pernah kalah. Dia sentiasa menutup penyebaran. Flutie adalah pemenang semula jadi, daripada hantaran Hail Mary untuk menewaskan Miami di kolej kepada perebutannya untuk menjaringkan gol di Jacksonville dalam permainan pro. Lelaki ini dibenci oleh buku sukan kerana, walaupun pasukannya mendapat mata tanpa mengira sama ada mereka menyukainya, mereka tahu dia akan menang.

Walaupun dengan semua ini, Doug Flutie Sbobet malaysia adalah quarterback pendek. Lelaki kecil dengan beberapa helah dalam permainan dekat adalah apa yang anda fikirkan, tetapi bukan pemain yang akan membuat francais yang hebat. Bayangkan seorang pemain yang boleh menguasai Kanada tetapi bukan NFL. kenapa?

Kerana kelebihannya yang luar biasa, Atlanta QB Michael Vick telah dipilih nombor satu pada tahun 2001. Vick ialah seorang atlet yang luar biasa, dengan kuasa dan kepantasan serta kebolehan luar biasa membaling bola sehingga 70 ela. Vick ialah seorang bintang di pasukan bola sepak kolej Virginia Tech dan merupakan seorang pemimpin yang cemerlang. Ini adalah kemahiran tidak ketara yang anda tidak boleh ajar tetapi boleh anda gunakan untuk membina pasukan atau francais.

Jadi, saya ada soalan. Apakah perbezaan antara Vick & Flutie? Mereka kurang daripada 2 inci tinggi. Vick adalah 6’0″, manakala Flutie berdiri pada 5’10. Flutie adalah 6’0″ tinggi, Vick pada 5’10”. Flutie hanya di belakang pada 5’10. Flutie juga seorang bintang di Boston College dan memenangi Heisman Trophy pada tahun 1984. Vick tidak boleh menuntut anugerah ini. Lulus Flutie 48 ela Hail Mary yang menewaskan Miami Hurricanes 23 November 1984, adalah contoh klasik kemahiran kepimpinan. Flutie lebih baik dalam kemahiran bola sepak dan, yang lebih penting, ketepatan daripada Vick Kadar tamat kerjaya Vick hanya 54.1 peratus.

Jika mereka begitu serupa, mengapakah Flutie dipilih ke-285 pada tahun 1985 dan Vick 16 tahun pertama kemudian? Flutie adalah seorang inovator. NFL belum lagi menerima quarterback mudah alih pada tahun 1985. Quarterback jenis ini kini adalah masa depan dan masa kini permainan. Flutie adalah salah seorang yang pertama menggunakan kaedah ini. Flutie, yang merupakan anti-Ryan Leaf tidak mempunyai kelemahan watak dan akan menjadi pilihan hari pertama jika dia muncul daripada draf. Jurulatih semasa akan berasa air liur melihat banyak cara yang boleh dimanfaatkan oleh atlet ini.

Flutie meletak jawatan pada hari Isnin selepas 21 musim bola sepak profesional. Flutie diingati kerana kesungguhan dan hatinya, dan enam anugerah pemain Terbaik Kanada. Pas Hail Mary beliau juga akan kekal dalam sejarah bola sepak kolej. Walau bagaimanapun, yang paling penting, saya fikir dia meninggalkan legasi yang menyedihkan sebagai pemain yang dilahirkan pada masa yang salah dan secara konsisten dipandang rendah.

Kebangkitan Flutie dalam NFL adalah dengan Buffalo Bills, di mana dia telah dipilih sebagai pemain AP Comeback tahun ini. Flutie melontar lebih 2700 ela, 20 touchdown dan hanya 11 pemintas pada ’98. Flutie telah dipilih ke Pro Bowl pada tahun 1998, dan jaraknya meningkat kepada lebih daripada 3000. Malangnya, usianya akan menjadi penghalang kepada kerjaya yang berjaya. The Bills tidak mahu mewujudkan pasukan di sekeliling Flutie, yang kini berusia 37 tahun. Ia sudah terlambat. Flutie menandatangani dengan Pengecas dua tahun kemudian. Drew Brees ialah quarterback baharu.

Potensi Flutie jelas kepada semua. Jika anda bukan bakat yang hebat, anda tidak akan dapat menyertai Pro Bowl. Masalah lain ialah masa. Ini boleh menjadikan Flutie sebagai Hall of Famer. Untuk menetapkan pentas, Flutie memerlukan kejayaan daripada pemain seperti Kordell Steward, Atwaan RandleEl, dan, sudah tentu, Vick. Trend ini dimulakan oleh Kordell pada tahun 1995, apabila dia dipanggil ‘slash’. Bill Cower, jurulatih Pittsburgh, cuba menggunakan QB yang berbakat sebanyak mungkin. Dia adalah satu kejayaan besar. Ini membolehkan Vick menjadi pilihan utama untuk 2001 dan Randle El untuk $27 juta untuk menandatangani dengan Redskins. Bayangkan berapa banyak wang yang boleh diperoleh Flutie pada era ini untuk dirinya dan juga penjudi.

Anda tidak boleh membuat perubahan sejarah dan anda tidak boleh memilih masa di mana anda dilahirkan. Ini adalah kebenaran yang menyedihkan dalam kehidupan Doug Flutie dan ramai lagi yang tidak berjaya mencapai puncak. Anda hanya boleh melakukan sesuatu. Fikirkan sekali lagi tentang Michael Vick, pemain yang mengubah persepsi kita tentang perkara yang boleh dicapai oleh quarterback. Seorang inovator berada di sana sebelum Vick, Kordell, Randle El dan juga Vince Young. Doug Flutie ialah inovator ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *